Tilbake til hovedside

 

 

Div forlag som utgir aktuelle bøker innen ulike mediegenre, kunst, kultur og kommunikasjonsfag:

 

 

 

·         Abstrakt Forlag http://www.abstrakt.no/index.asp utgir fagbøker for universiteter og høyskoler, næringsliv og offentlig forvaltning. Hovedsatsingen er akademisk publisering innenfor alle sjangre: lærebøker, forskningsmonografier, oppslagsverk og antologier.

 

 

·         Gan Forlag http://www.gan.aschehoug.no/gloria/id/10/subid/0 Gan er en del av Aschehoug, og utgir bøker både for barnehage, grunn og videregående skole, blant annet lærebøker for Medier og kommunikasjon.

 

 

·         Kapabel Forlag http://www.kapabelforlag.no/om_forlaget.htmgir ut kvalitetslitteratur i bredest mulig forstand, med særlig vektlegging av publikasjoner knyttet til lokal historie og kultur.

 

 

·         Oktober http://www.oktober.no/ble etablert i 1970. H. Aschehoug & Co (W.Nygaard) eier 91 %. utgir romaner, noveller og lyrikk. I tillegg utgir vi enkelte politiske bøker og biografier, samt noe oversatt skjønnlitteratur.

 

 

·         Oxford University Press http://ukcatalogue.oup.com/  tilbyr faglitteratur for alle nivå, og av et vidt spekter av fagdidpliner.

 

·         Pax Forlag http://www.pax.no/gir ut et vidt spekter både innenfor fag- og skjønnlitteratur.

  

 

·         Spartacus Forlag http://www.spartacus.no/ble startet i 1989 og gir ut mellom 40 og 50 titler per år, innenfor et bredt spekter av sakprosa. Vi utvikler aktivt ny norsk sakprosa, særlig innen dokumentar, historie, biografi, essays og pamfletter. Hvert år lanserer vi også viktige oversettelser av bøker som fortjener å komme på norsk. Lærebøker og forskningspublisering samler vi i vårt eget fagbokforlag, Scandinavian Academic Press (se egen side).

  

  

·         Universitetsforlaget AS http://www.universitetsforlaget.no/ er et bok- og tidsskriftforlag som utvikler og utgir faglitteratur.

  

 

·         Rævens Sorte Bibliotek/Forlaget politisk revy http://www.forlagene.dk/politiskrevy/PolRevy.htmdansk forlag med et vidt spekter når det gjelder boktemaer, gir bla. ut bøker innen film og foto.

  

 

·         St. Martin’s Press http://us.macmillan.com/smp.aspx er et av USAs store forlag, og har hovedkvarter i New York City. Forlaget publiserer rundt 700 titler i året under åtte forskjellige merkenavn.

  

 

·         Thames & Hudson http://www.thamesandhudson.com/aboutus.html utgir om lag 180 nye titler hvert år, og har en løpende katalogen på over 2000 titler. Selskapet spesialiserer seg på kunst, arkeologi, historie, design, reise- og populærkultur, men publiserer bøker med temaer på en rekke andre områder.

 

  

·         Via BFI Publisher http://www.bfi.org.uk/ utgir British Film Institute et bredt spekter av bøker og læremidler for en rekke målgrupper – fra grunnskole til videregående, og for skoleelever som studerer media for første gang til de studenter som studerer de bevegelige bilder på et avansert nivå. Flere titler er rettet mot et bredere publikum, med en informert interesse for kino og TV. Disse inkluderer serie som BFI Film og Modern Classics, BFI Screen Guides og BFI World Directors.

 

 

·         Frydenlund http://www.frydenlund.dk/index.php?id er et uavhengig dansk bokforlag med tilholdssted i København, som har eksistert siden 1990. Den er delt inn i to utgivere: Frydenlund og Frydenlund Akademisk, hvor sistnevnte tar seg av faglige og akademiske publikasjoner. Hvert år planlegges det å utgi rundt. 80 titler for høyere utdanning, forskning, offentlige og private virksomheter og enkeltpersoner i feltene, psykologi, utdanning, helse og sosial fag, arbeid, kommunikasjon, læring, samfunnsdebatt